Online magazines

07 juli 2021 Vakinformatie over chocolaterie en patisserie

 
Hoe inspelen op veganistische trend?
De vegan scene in België kunt u eerder beperkt noemen in vergelijking met de community’s in Groot-Brittannië, Duitsland en de VS. Maar ook in onze contreien streven steeds meer Belgen een veganistisch leef- en eetpatroon na. Deze veganistische trend heeft haar invloed niet gemist in de wereld van de patisserie en confiserie. Maar hoe begint u eraan en welke plantaardige ingrediënten liggen aan de basis? U leest het hier. 

Jade Lambrecht - bladmanager
Het veganisme heeft haar invloed niet gemist in de wereld van de patisserie en confiserie. Dit brengt voor ambachtelijke bakkers en chocolatiers een verandering met zich mee: het vervangen van ingrediënten waarvan het ontbreken ervan jaren terug vrijwel ondenkbaar was.
Hidde De Brabander is geen onbekende in de wereld van de patisserie, chocolade en ijs. Zijn ultieme missie? Dat is enerzijds jonge mensen enthousiast maken voor het vak en anderzijds de consument te overtuigen om meer naar de banketbakker te gaan.
Onze landgenoot Joeri Vandekerkhove (27) slaagde erin om zijn Nederlandse tegenstanders af te troeven en de prestigieuze Dutch Pastry Award in de wacht te slepen. “Ik wou klassieke smaakcombinaties opnieuw uitvinden en er een hedendaagse twist aan geven."
Belcolade biedt tal van communicatiematerialen aan waarmee u over Cacao-Trace kan communiceren richting uw klanten. Vraag naar uw Cacao-Trace Welkom Kit bij uw Belcolade vertegenwoordiger.
We worden vrolijk van chocolade, dat weten we allemaal. Maar wist u ook dat chocolade gecombineerd kan worden met essentiële oliën als therapeutische behandeling?
POLL: DENKT U AAN HORECACONCEPTEN?
De laatste jaren zien we meer en meer foodretailers die horecaconcepten implementeren in hun zaak. Zo kunnen er maaltijden genuttigd worden in of naast de winkel, er worden fullservice koffiebars voorzien, er worden meerdere maaltijdoplossingen to-go aangeboden, er zijn take-away mogelijkheden,… Bent u ook van plan om (nog meer) horecaconcepten te voorzien in uw winkel?
 
Ja
 
Nee
 
Misschien
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.