Online magazines

22 september 2021 Vakinformatie over chocolaterie en patisserie

 
ambachtelijke marshmallow opnieuw ontdekt
De geschiedenis van guimauve, spek en marshmallow is terug te voeren naar dezelfde oeroude stamvader. Vandaag spreken deze zoetwaren een publiek aan van 4 tot 99 jaar. Laat de consument kennismaken met de eerlijke smaken en texturen van (semi)artisanale producten en ga zelf aan de slag, of maak een weloverwogen keuze uit het uitgebreide assortiment van leveranciers.

Jade Lambrecht bladmanager
Terwijl de verkoop van guimauves vooral boomt rond Sinterklaas en Pasen, kent het luchtigere spek/marshmallow een vrijwel constante verkoop.
Vakbeurs voor de bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider, met een topaffiche: demo’s, finale Aspirant Baker, Belgische selectie World Chocolate Masters, trainingen door wedstrijdteams, enz… Reserveer nu je gratis ticket.
De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft besloten dat titaandioxide niet langer mag worden toegevoegd aan voedingsmiddelen. Het kan namelijk niet worden uitgesloten dat het additief een effect heeft op ons genetisch materiaal.
Raphaël Giot is een naam die bij de lezers misschien wel een belletje doet rinkelen. De man won tien jaar geleden de bronzen medaille op de Coupe du Monde de la Pâtisserie. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.
Gault&Millau maakt voor de zesde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in haar jaarlijkse chocolatiergids. De bekende gids bekroonde de ‘Chocolatier of the Year’ en reikte de ‘Discovery of the Year’ award uit aan een nieuwe ontdekking.
POLL: WELK BUDGET VOOR HORECA CONCEPT?
Uit de vorige poll over horecaconcepten in foodretail blijkt dat u meest info nodig heeft over de wetgeving (27%), de werkwijze (21%) en de benodigde toetstellen (19%). Een laatste vraag is hoeveel budget u zal vrijmaken om te investeren in een horecaconcept?
 
Ik weet het niet
 
0 – 25.000 EUR
 
25.0001 – 50.000 EUR
 
50.001 – 75.000 EUR
 
75.001 – 100.000 EUR
 
> 100.000 EUR
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.