Online magazines

26 oktober 2021 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
pak uit met ecologische verpakkingen
Duurzaamheid en ecologie; ook in de chocoladesector zijn het begrippen die aan belang winnen. Onder gezonde druk van de consument is de branche aan het 'verduurzamen'. Daarbij hoort dus ook een ecologisch verantwoorde verpakking. Alternatieven voor de bekende aluminium en papieren wikkels zijn in opmars; zo worden er er nu verpakkingen gemaakt uit landbouwafval, gras en zelfs uit het afval van cacaobonen.

Jade Lambrecht bladmanager
‘Less is more’, maar een wereld zonder verpakkingen is een utopie, zeker in de chocolade- en bakkerijsector. Omdat verpakkingen hier cruciaal zijn, ondernemen leveranciers allerlei initiatieven om de materialen duurzamer te maken en daarmee tegemoet
Hoe wapent u uw voedingsbedrijf het best tegen de uitdagingen van de toekomst? Het PMG Food Process Seminar hoopt u daarop het antwoord te bieden!
Nog even en dan doet de Sint zijn ronde om alle brave kinderen te verrassen met snoep- en speelgoed. Maar wist u dat de goede man al jaren trouwe klant is bij Delta-Temp om het ‘Huis van de Sint’ in Spanje van koeling te voorzien? Zo kunnen zijn Zwarte Pieten in alle comfort werken en blijft de kwaliteit van het snoepgoed gevrijwaard.
Een ‘futureproof’ voedingsbedrijf werkt energiezuinig. Fevia Vlaanderen lanceerde daarom het EFES (Easy Food Energy Savers) proefproject, waardoor kmo's gratis een beroep kunnen doen op een ‘ontzorger’. Benieuwd naar de aanbevelingen en resultaten?
Barry Callebaut presenteert de eerste nutraceutische fruitdrank, ‘Elix’. Dankzij de kracht van de wetenschap gaan de voedingsstoffen van de cacaovrucht bij het maken van het elixer niet verloren.
De proeftuin ‘AR/MR support voor laboranten, procesoperatoren en onderhoudstechnici’ van VLAIO creëert een raamwerk voor het toepassen van AR en MR. Projectleider Fabian Di Fiore van UHasselt legt uit wat er binnen die proeftuin gebeurt.
Op korte termijn - Op zelfstandige basis of flexi - Pakweg  8 dagen per maand in overleg - Atelier vlakbij de kathedraal van Antwerpen - Mooie vergoeding - Interesse? Dan graag je CV met foto naar info@chofleur.com
De Kenwood Titanium Chef Patissier XL en Cooking Chef XL van Kenwood vergemakkelijken het leven in de keuken. De toestellen begeleiden u stap voor stap bij het bereidingsproces van uw favoriete gerechten. Voorgeprogrammeerde functies laten u deeg kneden en rijzen, chocolade smelten, eiwit kloppen en nog veel meer.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.