BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2023

CHOCOLATE PERSONALITY OF THE YEAR

David Maenhout wordt gezien als een topchocolatier met een eigen unieke stijl en iemand die steeds streeft naar perfectie. Hij is een inspiratiebron voor velen en voorbeeld voor jongeren. Hij zorgt ook steeds voor een warm nest voor stagiairs.

Geert Decoster wordt genoemd als een bescheiden en innovatieve chocolatier die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en enkel origine chocolade gebruikt in zijn toepassingen. Een goede baas met trouw personeel en met oog voor expansie.

Niels Segers en Justine Lanoo worden gezien als creatieve geesten die zorgen voor uiterst verfijnde en unieke creaties. Door alles te tonen van het proces in de winkel zorgen zij voor transparantie voor de eindklant en bovendien delen ze graag hun kennis via workshops.

Stijn Vandenbouhede wordt gezien als een veelbelovende en ondernemende chocolatier die met veel passie zowel klassieke als verrassende creaties maakt met de fijnste ingrediënten. Sowieso een van de jongste chocolatiers met een eigen zaak in België.

Wim Vyverman is volgens de sector een inspirerende chocolatier met veel vakkennis en sterke skills om zijn producten te promoten. Hij heeft al een mooi parcours afgelegd met winst en nominaties in verschillende wedstrijden. Zorgt ook voor aangename werksfeer voor zijn personeel.

Jean-Philippe Darcis wordt gezien als een uiterst gerenommeerde chocolatier die altijd op zoek gaat naar nieuwe smaken. Hij bezoekt zelf de plantages om de beste cacao te vinden waardoor hij een eigenheid brengt in zijn creaties. Hij deelt zijn kennis via zijn museum en masterclasses.

Jannes Deduytschaever is volgens de sector een jonge kerel met heel veel creativiteit die kiest voor topproducten. Hij heeft in korte tijd een prachtige zaak uitgebouwd en is een voorbeeld voor andere jongeren en chocolatiers.

Pierre Plas & Aline Ridole zijn jonge gepassioneerde chocolatiers die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig zijn. Ze houden van uitdagingen en creëren zo authentiek en ecologisch mogelijk chocolade van bean-to-bar en afgeleide chocoladeproducten. Dit zorgt voor uiterst geraffineerde smaken met Grand Cru kwaliteit.

Marc Ducobu wordt geprezen omwille van zijn vernieuwende visie en verrassende herwerking van de grote klassiekers. Door deelname aan vele wedstrijden en door veel te reizen is hij een meester in het combineren van geuren, smaken en texturen. Ook steeds bereid om anderen te helpen en te adviseren.

Olivier Willems laat over zich spreken als de chocolatier die zich laat inspireren door de zee en steeds zorgt voor trendy en smaakvolle creaties. Hij heeft zich in 25 jaar opgewerkt tot een van de chocolatiers waar je zeker langs moet gaan bij een bezoek aan de Belgische Kust.

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.