Online magazines

14 oktober 2021 Vakinformatie over chocolaterie en patisserie

 
de comeback van nougat

Nougat is een lekkernij die al eeuwen lang zoetekauwen in Europa en de Arabische wereld plezier brengt. Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten. Het is een ideaal complementair product om uw assortiment uit te breiden.

Jade Lambrecht bladmanager

Nougat, soms ook noga genaamd, is een zoete lekkernij met een eeuwenoude geschiedenis, voornamelijk op basis van suiker, honing, eiwit en noten, die vandaag in diverse vormen en smaken op de markt verschijnt.
Wie kent ze nog? De ongeëvenaarde Rumrotsen. Oorspronkelijk een recept van Confiserie Brigitte. En dan de fameuze Buche Coco, ontwikkeld door grootvader Frans Nauwelaerts van Confiserie Nilona.
Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten.

Laat u tijdens de demonstratie op dinsdag 19 oktober ‘21 inspireren door een “Meilleur Ouvrier de France”. MOF Sébastien Trudelle, chef van Andros zorgt ervoor dat de ruwe grondstoffen omgetoverd worden tot echte patisserie pareltjes.

De horecasector herpakt zich na een moeilijk jaar en dat uit zich in de 8 hallen van Flanders Expo die opnieuw volledig gevuld zijn voor de 32e editie. Met een kwalitatief en innovatief totaalaanbod staat de top binnen elk segment in de spotlights.
Hoe wapent u uw voedingsbedrijf het best tegen de uitdagingen van de toekomst? Het PMG Food Process Seminar hoopt u daarop het antwoord te bieden!
Welke arbeidsorganisatie is nodig om mensen meer werkgoesting en eigenaarschap te geven, meer betrokken te maken, hun talenten meer tot ontplooiing te laten komen en hen zo goed mogelijk te laten samenwerken?
Een ‘futureproof’ voedingsbedrijf werkt energiezuinig. Fevia Vlaanderen lanceerde daarom het EFES (Easy Food Energy Savers) proefproject, waardoor kmo's gratis een beroep kunnen doen op een ‘ontzorger’. Benieuwd naar de aanbevelingen en resultaten?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.